Wat kost het?

Dit is afhankelijk van of je een verwijzing voor ambulante jeugdhulp hebt zodat je gemeente de coaching vergoedt, of dat je de coaching zelf gaat betalen.

Vergoeding van de coaching

Via een beschikking Jeugdhulp

Vrijwel alle gemeenten in de wijde omgeving rond Amsterdam vergoeden de coaching door De Coach In Huis. Helaas doet de gemeente Amsterdam zelf daar vanaf januari 2024 niet meer aan mee.
Hoe werkt die vergoeding? Je gemeente geeft een zogenaamde ‘beschikking jeugdhulp’ af, zodat een coachingstraject betaald wordt vanuit het jeugdhulpbudget van die gemeente. Voor meer informatie klik op: vergoeding door je gemeente

Zelf de coaching betalen 

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend, dus kost je niets.
Het uurtarief van De Coach In Huis is €75,-/uur, excl. reistijd.
Het tarief voor reistijd naar en van jullie adres is €37,50/uur.

Ben je ondernemer, en wil je de coaching zelf betalen, dan kun je onder bepaalde voorwaarden de kosten van de gezinscoaching aftrekken als bedrijfskosten. Raadpleeg je belastingadviseur voor meer informatie hierover.

Wat kost een traject gemiddeld?
Dit is per gezin, per hulpvraag verschillend. Sommige gezinnen zijn na enkele coachingsessies al waar ze willen zijn. Andere gezinnen hebben meer tijd nodig om verder te komen. Als een gezinspatroon al jaren bestaat is er vaak meer tijd en aandacht nodig voordat een nieuw en beter werkend patroon is bereikt.

Als je de coaching zelf financiert wil je natuurlijk een indicatie over de investering die je als gezin doet in de verbetering van je gezin. Wanneer je gezin al na enkele coachingsessies vooruitgang boekt, dan leert de ervaring dat de kosten rond de €1000,- (excl. reistijd) liggen. Een traject dat intensiever is brengt vooral in de start meer kosten met zich mee; naarmate er vordering zit in je gezin loopt de benodigde intensiteit en daarmee de kosten per maand terug.

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maken we met elkaar een schatting over wat voor traject jullie gezin nodig heeft. Zo heb je aan de start meteen een schatting over de te verwachten kosten. Bij de meer intensieve of langduriger trajecten bekijken we daarnaast ook om de circa vijf sessies hoe het traject verloopt en naar de verwachting wanneer we kunnen afronden.
Je betaalt je kosten in maandelijkse termijnen.

Wil je direct aan de slag met coaching bij De Coach In Huis zonder gebonden te zijn aan regels van gemeenten, dan is zelf betalen de snelste optie.

Direct starten met De Coach In Huis?