Visie

Visie over coaching aan gezinnen

Op tv-programma’s zoals de Supernanny zie je ontspoorde gezinnen in een paar weken omgetoverd worden in gelukkige families. Dit geeft je een goed beeld van de investering die je als gezin gaat doen als je met mij aan de slag gaat. En je kunt net als op tv ook echt veel bereiken!

Het verschil met tv is dat ik júllie laat ontdekken wat werkt en niet werkt. Ik geloof er niet in dat jullie er wat aan hebben als ik even langskom en de problemen oplos. De oplossing zit in jullie zelf, alleen kun je er even niet bij. Ik zie de ouders als hoofd van het gezin, die bepalen wat wel en niet goed is. Ik vind het belangrijk dat je als ouder weer in die positie komt. Je gaat mij dus niet met een nieuwe set huisregels zien aankomen. Ook kom ik niet zorgen dat de kinderen weer luisteren. Wél ondersteun ik je als ouder om met overtuiging regels te hanteren. En kijk en denk ik met jullie mee hoe kinderen en ouders naar elkaar kunnen luisteren.

Ik vind het belangrijk wanneer ik start eerst zelf veel te luisteren naar jullie gezin, en te observeren wat er gebeurt bij jullie thuis. Zo krijg ik een beeld van wat jullie doen, wat werkt en niet werkt, en wat jullie belangrijk vinden. Dan ga ik met jullie zitten om te praten over wat er nodig is om te bereiken wat je wilt. En ga ik jullie coachen om er naar te handelen. Ik ga veel van jullie vragen. Investeren in nieuw gedrag, volhouden, doen wat je zegt, en vallen en opstaan.
Op die manier bouwen jullie zelf duurzaam aan een steviger gezin.

De loodgieter schakel je in om je lekkage te verhelpen, en de aannemer om je scheefgezakte huis weer stevig te maken. Zie je niet meer scherp genoeg, dan ben je blij dat je bij de opticien een nieuwe bril kunt kopen. Staat je gezin niet meer stevig? Dan start je met gezinscoaching om ermee te zorgen dat je gezin weer op de rails staat.

De Coach in Huis gelooft in eenvoud. De aanmelding moet eenvoudig zijn: je hebt als ouder al zorgen genoeg, dus wil je geen tijd verspillen aan procedures als ze niet nodig zijn. De Coach In Huis is geen wetenschapper, maar een ervaren hulpverlener die opleidingskennis en mensenkennis combineert met intuitie en hartelijke directheid. Als je genoeg had aan boeken om je gezin weer op de rit te krijgen dan had je die al lang gelezen, en had je mij niet gevraagd bij jullie thuis te komen coachen. Met ingewikkelde standaard vragenlijsten zal ik jullie niet belasten. Ik vraag wat jullie zelf vinden en willen, gewoon rechtstreeks en bij jullie thuis. Zodat we samen ontdekken wat bij jullie werkt. Dat is een goede investering waard.

Klik hier voor direct contact met De Coach In Huis?