over Anton

Anton Hoogendoorn - De Coach in Huis

Wie ben ik?

Ik ben Anton Hoogendoorn. Ik woon in Amsterdam, werk inmiddels ruim 30 jaar in de jeugdhulpverlening, en ben vader van een dochter van 12 jaar. Begonnen als groepsleider begeleidde ik kinderen van alle leeftijden. Bij de crisisdienst van jeugdzorg heb ik vele gezinnen in acute crisissituaties ondersteund. Ook hielp ik er gezinnen op weg als er een kinderbeschermingsmaatregel nodig was. Als mijn agenda voor de praktijk De Coach In Huis het toelaat werk ik freelance voor jeugdzorg instellingen die een ervaren gezinswerker nodig hebben. Daarnaast ben ik geregistreerd contextueel gezinshulpverlener. Ook geef ik les op opleidingen voor hulpverlening en psychologie.
In 2013 heb ik de praktijk voor gezinscoaching aan huis De Coach In Huis opgericht.

Wat kenmerkt mijn coaching?

Ik maak makkelijk contact met kinderen en volwassenen. Ik zie snel het mooie en positieve, en ook waar het knelt. Een eerlijke, directe no-nonsense houding kenmerkt mijn coaching. Met humor, respect en relativering.

Wat kenmerkt mijn coaching in gezinnen?

Ik geloof dat alles wat je doet een reden heeft, anders doe je het niet. Dat geldt voor ouders net zo als voor kinderen. Maar soms zit je hoofd gewoon te vol om nog helder te kijken. En zit je vast in hoe je het nu eenmaal steeds doet.

Mijn werk is om ouders en kinderen bewust te maken van wat ze doen, en van wat ze liever willen. Ik heb daarbij oog en oor voor alle gezinsleden. Zowel voor wat goed gaat, als voor wat niet loopt of pijn doet. Zonder er omheen te draaien vertel ik je wat ik zie en hoor. Daarbij mag gelachen worden, en gehuild ook. Want het zal soms best confronterend zijn als ik je de spiegel voorhoud. Door de confrontatie met jezelf en elkaar kun je groeien naar een fijnere situatie.

Waar is mijn coaching zoal op gebaseerd?

De coaching die ik bied aan gezinnen, professionals en als interim coach is geworteld in vele jaren werkervaring, goed ontwikkelde intuïtie, en practice based en evidence based methodieken, opleidingen, en trainingen die ik de afgelopen twintig jaar heb gevolgd, verzameld en eigen gemaakt.

De belangrijkste methodieken in mijn werk:

Crisis: kans of gevaar, een methodiek in crisisinterventie

Families First: Coaching in gezinnen

Andrew Turnell: Signs of Safety

Oplossingsgericht Werken

Omgaan met Agressie

Leren over Leven: Contextuele hulpverlening en therapie

AIT: Video Interactie Begeleiding

Geweldloos verzet in gezinnen

Eigen Kracht Conferentie

Een taal erbij: m.b.v. poppetjes op tafel werken aan inzicht over je gezinsdynamiek

klik hier voor direct contact met De Coach In Huis?