Coaching voor gezinnen

Informatie voor de start

Om vooraf een beeld te krijgen wat er aan de hand is en wat voor coachingstraject daar goed bij zou kunnen passen, stuur ik jullie een aanmeldformulier. Hierin beschrijf je in grote lijnen waar je tegenaan loopt in jullie gezin, en met wat voor situatie je tevreden zou zijn. Dit mail je mij ingevuld terug. Na ontvangst neem ik contact met jullie op voor een kennismakingsgesprek.

Kennismaken

Voordat je besluit of je een coachingstraject wilt, maken we kennis met elkaar bij jullie thuis. Een begeleidingstraject kan alleen succes hebben als er een goede klik is tussen jullie gezin en mij als coach. Ik wil in zo’n kennismakingsgesprek graag met jullie hele gezin kennis maken. Iedereen mag in zo’n kennismakingsgesprek, als de leeftijd het maar enigszins toelaat, zijn of haar zegje doen. Van jullie wil ik horen wat er aan de hand is, wat je wens tot verandering is, en wat je verwacht van mij als coach.
Gezinnen die kennis maken met De Coach In Huis vertellen achteraf dat ze zich op hun gemak voelden, dat de kinderen zo verbazend open waren, dat het heel makkelijk praten was.
Een startgesprek duurt een tot anderhalf uur, afhankelijk van hoe veel gezinsleden er wat vertellen.

Als jullie gezin aan het einde van het startgesprek een coachingstraject willen starten, dan eindigen we het startgesprek met bespreken hoe we verder gaan.

Wat werkt?

Elk gezin heeft zijn eigen dynamiek. Er bestaan geen standaard oplossingen voor gezinsproblemen. Naar aanleiding van het aanmeldformulier en onze kennismaking bepalen we waar de behoefte ligt. Verder gaan we ‘onderweg’ met elkaar ontdekken wat er bij jullie gezin past.
Om een beeld te krijgen van hoe trajecten er zoal kunnen uitzien kijk je bij het kopje klantreacties wat andere gezinnen hebben gedaan met De Coach In Huis.

Hoe lang kom je bij ons thuis?

Vaak is na enkele sessies al een positieve verandering te merken. Soms blijkt een langer traject nodig. Dan maken we regelmatig een pas op de plaats om te kijken wat we al bereikt hebben, en wat we nog willen bereiken. Globaal zal ik variërend van enkele weken tot ongeveer een half jaar bij jullie langskomen.

Hoe vaak kom je bij ons thuis?

Bij het ene gezin kom ik om de 2 weken een keer, bij het andere gezin meerdere keren per week. In de praktijk zal ik in de start vaker komen dan aan het einde. Als je zelf de kosten betaalt zal de financiële draagkracht ook richtinggevend zijn voor de frequentie. Hier zullen we aan de start afspraken over maken.

Crisis

Ik ben voor jullie gezin (ouders, kinderen, en andere die jullie van belang vinden) 7 x 24 uur telefonisch bereikbaar bij acute crisis.

wat kost De Coach In Huis?