Je kunt wel op je kop staan…

Over (leren) omgaan met frustratie

Als je wilt dat je kind frustratie leert verdragen, realiseer je dan dat jij als ouder z’n belangrijkste rolmodel bent. Ben jij regelmatig boos, kortaf, en niet te genieten als je je gefrustreerd voelt (bijvoorbeeld over het gedrag van je kind), wees je dan bewust dat je kind jou nauwkeurig volgt en als voorbeeld neemt…
Dus steeds als je kind het op z’n eigen manier zelf wil doen, en dat jou niet goed uitkomt omdat jij in een haastmodus zit, bedenk dan: ik kan nu gefrustreerd op m’n kop staan om te bereiken dat ie het op mijn manier en in mijn tempo doet… of ik mag even stilstaan, en genieten van dat ie z’n eigen manier doet en ontdekt. Je kind daar de tijd voor geven levert meestal meer op dan het doordrammen van jouw manier. Zo leer je je kind relaxed te reageren.

In coachingstrajecten van De Coach In Huis leren ouders vaak om hun tempo beter af te stemmen op de eigenheid van hun kind. Kleine aanpassingen aan je eigen ritme zorgen voor grote veranderingen in de sfeer in je gezin. Sta eens een half uurtje eerder op om wat meer tijd te hebben met de ochtendroutine, ga 5 minuten eerder de deur uit om je kind naar school te brengen, investeer 10 minuten meer tijd in het slaapritueel. En zie wat het effect is.

Nieuwsgierig wat jouw gezin met De Coach In Huis kan bereiken?
Check www.decoachinhuis.nl om te kijken hoe jouw gezin kan starten met een coachingstraject.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.