Financiering door je gemeente

Of je in aanmerking komt voor vergoeding van de coaching is afhankelijk van of de gemeente waar je woont een contract heeft gesloten met De Coach In Huis.

Bekijk of het antwoord hierop ja of nee is.
Woon je in een van de volgende gemeenten, dan wordt de coaching door De Coach In Huis voor jullie gezin vergoed door jouw gemeente:

Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn, Beemster, Edam – Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Haarlemmermeer (onder de gemeente Haarlemmermeer vallen Hoofddorp, de dorpen Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek en Zwanenburg, de buurtschappen Aalsmeerderbrug, Boesingheliede, Cruquius-Oost, Huigsloot, ’t Kabel, Leimuiderbrug, Nieuwe Meer, Nieuwebrug, Oude Meer, Rozenburg, Vredeburg en Weberbuurt, en luchthaven Schiphol), Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp, Wijdemeren.

In geval van ja:
Zorg voor een doorverwijzing naar jeugdhulp. Er zijn een aantal personen die je mogen doorverwijzen naar gefinancierde jeugdhulp. Dat zijn: je eigen huisarts, een jeugdconsulent van jouw gemeente, de schoolarts of consultatiebureauarts, Bureau Jeugdzorg, en de kinderrechter.

Route via je huisarts:
Bij je huisarts leg je uit waarom je coaching nodig hebt, en dat je graag een verwijzing naar ambulante jeugdhulp wilt. Sommige huisartsen hanteren foutievelijk nog een oude bewoording zoals “verwijzing naar specialistische jeugd ggz”. Instrueer je huisarts dus goed dat het een verwijzing naar ambulante jeugdhulp betreft. De verwijzing moet op naam van (een van) je kind(eren) komen te staan. Er moet minimaal de naam-, adres- en woonplaats gegevens en het BSN van het kind, en de naam en AGB code van de verwijzende huisarts in staan.
Deze verwijzing heb ik nodig om je kind bij de gemeente aan te melden als client voor ambulante jeugdhulp. Na de aanmelding stuurt de gemeente een toewijzing naar De Coach In Huis. Op dat moment is de financiering geregeld, en kunnen we starten.

Route via de jeugdconsulent van je gemeente:
Je gaat langs bij de jeugdconsulent van je gemeente. Het is per gemeente verschillend waar je deze jeugdconsulenten kunt vinden. Sommige gemeenten hebben daarvoor een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Andere gemeenten hebben een (sociaal) wijkteam, of een jeugdteam. Bij weer andere gemeenten ga je naar een loket bij het gemeentehuis. Google op jeugdhulp + jouw gemeente en je zult de weg wel vinden die in jouw gemeente geldt.
Heb je de jeugdconsulent gevonden? Geef aan dat je ambulante jeugdhulp nodig hebt, en dat je daarvoor aan de slag wilt met De Coach In Huis. De jeugdconsulent geeft een zogenaamde beschikking jeugdhulp af, en stuurt naar De Coach In Huis een toewijzing jeugdhulp. Hiermee is de financiering van de coaching geregeld.
Ondertussen kun je al wel bellen of mailen met De Coach In Huis, om aan te geven dat je graag wilt starten met gezinscoaching. Twijfel je over wat je nu moet doen voor een doorverwijzing? Bel me, dan kan ik met je meedenken.

In geval van nee:
Nog steeds loont het de moeite om langs te gaan bij de jeugdconsulenten in je gemeente. Soms hebben de jeugdhulpaanbieders waar jouw gemeente een contract mee heeft niet het aanbod wat jouw gezin nodig heeft, of hebben ze een te lange wachtlijst. Kun je jouw jeugdconsulent overtuigen dat je echt snel met De Coach In Huis wilt starten en dat je daar de financiering voor nodig hebt, dan staat het de gemeente vrij om toch een mini beschikking af te geven.
In alle andere gevallen betaal je de coaching zelf.

Wil je weten wat De Coach In Huis voor jullie gezin kan betekenen? Bel of mail met De Coach In Huis